Forestia Braskereidfoss: En sponplate er ikke en sponplate

Etter nye retningslinjer har Forestia nå bare råstoff for tre måneders produksjon på lager, forteller fabrikksjef Espen Svenneby. Ut og inn av området kjører 200 vogntog i døgnet, til fabrikken som preges av en blanding av hi- tech og vintage fra fabrikken ble satt opp på slutten av 60-tallet. Foto Line Venn

Forestia produserer 100 ulike kvaliteter og 2000 artikler. Sponplatefabrikken på Braskereidfoss utvikler produktene helt ut til sluttbrukeren, som nå blant annet kan sette opp hele sponplatevegger med ferdig tapet uten synlige skjøter med Walls2paint og Walls4you-konseptet.

– Ja, vi har allerede investert 20 millioner kroner i det prosjektet. Og skal investere tjue til i et robotpakkeanlegg og ny fres til høsten. Det forteller administrerende direktør på Forestia, Torodd Rande som har ledet bedriften i to år. Han viser fram noen rykende ferske Walls2paint-plater. – Her trengs ingen sparkling. Disse kan males direkte – eller du kan kjøpe dem ferdig tapetsert uten at skjøtene syns når de er satt opp, – Walls4you. Nå skal vi utvikle en brannbeskyttet utgave også, smiler han.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 6

SHARE