ByggReisDeg: Storstilt lansering av trebasert isolasjon fra Hunton

Det var stor interesse for isolasjonsmaterialet Hunton Navito på Bygg Reis Deg. Foto Johs Bjørndal

Årets utgave av Bygg Reis Deg er nettopp avviklet, hele 564 utstillere og mer enn 42 500 besøkende fant veien til Norges Varemesse på Lillestrøm i løpet av de re messedagene. Slett ikke alt som ble presentert kom fra skogen, men Hunton satset på en storstilt lansering av sin trebaserte isolasjon, som nå har fått navnet Hunton Navito.

Som tidligere omtalt i Norsk Skogbruk bygges det nå en ny fabrikk på Gjøvik for produksjon av denne isolasjonen, som Hunton allerede i noen år har leieprodusert i Polen. Men nå satses det for alvor på å bygge dette produktet opp til en nordisk merkevare, som kanskje kan gi grunnlag for ere fabrikker. – Det nordiske markedet for isolasjon er stort, mellom 8 og 10 milliarder i året. Om vi klarer å ta bare to prosent av dette vil vi ha full avsetning på produksjonen fra Gjøvik, sa Hunton-direktør Arne Jebsen på et seminar under Bygg Reis Deg. Han sa også at et tilsvarende tysk produkt har erobret 6-7% av markedet der nede.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 11.

SHARE