2017: Et godt år for tømmeraktørene

Skogeierne i Norge solgte ifjor 10,62 millioner m3 tømmer og det er den høyeste avvirkningen som er registrert siden man begynte å samle denne informasjonen på 1920-tallet. Denne store aktiviteten har sammen med stigende priser gjort 2017 til et godt år for tømmeraktørene. Denne tømmer- lunna er avvirket med taubane i Ørsta og det er Allskog som er kjøperen. Foto Johs Bjørndal

Med rekordhøyt totalvolum og stigende tømmerpriser gjennom året ble 2017 et godt år for landets tømmeraktører. Alle andelslagene har driftsoverskudd og bare Allskog, som måtte ta et tap på 15 millioner etter Norske Skog-konkursen, kommer ut med røde tall. Også Nortømmer har hatt et godt år, med en volumøkning på 15 % og et driftsresultat på 9 millioner.

Les mer om resultatene til alle de norske tømmeraktørene i Norsk Skogbruk nr 3.

SHARE