Portrett: Julie Brodtkorp – Fra Erna til entreprenørene

Julie Brodtkorp var i vinter på besøk hos Lunde Skog AS. Her fikk hun kjøre hogst- maskin med maskinfører Johan Grøterud, og var imponert over effektiviteten. Og daglig leder Lars Smedshammer ga henne en innføring i bransjens utfordringer. Foto: MEF.

Da Julie Brodtkorp for et års tid siden ble spurt om hun kunne tenke seg å bli ny direktør i MEF hadde hun ikke hørt om organisasjonen, til tross for sine mange år i sentrale politiske verv. Hun har derfor stor forståelse for at hennes viktigste marsjordre er å gjøre organisasjonen, der medlemsbedriftene har mer enn 30 000 ansatte og omsetter for rundt 80 milliarder, mer synlig.

Julie Brodtkorp (43) er mest kjent som politiker, fra 2013 til mai i fjor var hun stabssjef ved statsministerens kontor og altså Ernas høyre hånd. Tidligere har hun vært leder for Høyres kvinnenettverk og rådgiver for Høyres stortingsgruppe. Siviløkonomen, som er oppvokst i Trondheim, har også flere år bak seg i kommunikasjonsbransjen.

Men om Brodtkorp hadde beskjedne forkunnskaper om Maskinentreprenørenes Forbund har hun i hvert fall ingen problemer med å argumentere for organisasjonens betydning nå.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 5.

SHARE