Plast fra skogen

Skogkonsernet UPM i Finland har utviklet Formi, et plastgranulat som er halvt om halvt fossil og cellulosebasert. Denne kan brukes til 3D-prititng av ulike typer produkter, for eksempel denne høyttaleren fra det finske selskapet Genelec. Eller i UPM Biofores egen «biobil» der all plast som er brukt er Formi-plast. Foto: UPM

Hard plast som varer lenge
Plast for kortvarig bruk som brytes fort ned
Begge deler kan lages av tre

Havene svømmer over av plast. Det har blitt en viktig sak på den politiske agendaen. Samtidig skal vi prøve å nå et klimamål for å begrense global oppvarming. Å lage plast fra skog kan være med å løse begge deler. Det forteller forskere på PFI i Trondheim.

– «Du vet at de første plastproduktene ble laget av cellulose, før oljen ble funnet. Det er omkring 150 år siden.»

Les mer i Norsk Skogbruk nr 11.

SHARE