PFIs forskere vant Treforedlingsprisen 2018

Amund Saxrud (t.v.) delte ut prisen fra stiftelsen PFI til årets prisvinnere, forskere på nanocellulose Krsitin Syverud og Gary Chinga Carrasco ved PFI RISE.

Norge har ligget langt fremme innenfor nanocellulose. Dette er blant annet takket være målrettet forskning på PFI RISE fra tidlig på 2000-tallet. Og særlig av to forskere; Kristin Syverud og Gary Chinga Carrasco. Det vant de i november Treforedlingsprisen for.

Juryen valgte i år Syverud og Carrasco for sin sentrale rolle i å bygge opp nanocellulose forskningen i Norge på et nasjonalt og internasjonalt nivå. – De to forskerne har gått foran i forskningen på nanocellulose og har spredd kunnskapen gjennom foredrag, seminarer og rapporter. Samt bygd nettverk og metode målrettet over tid, sa Amund Saxrud som er styreleder i stiftelsen som deler ut prisen hvert år.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 12.

SHARE