Portrett: Bioøkonomidronninga Maria Hollander

Maria Hollander trives som vertskap enten det er privat eller som arrangør av møteplasser og seminarer i jobbsammenheng. Hun tar gjerne rollen som ordstyrer eller foredragsholder.

Samler kreftene for värmlandsregionen

Fra et stilig, åpent kontorlandskap i Innovasjonsparken i Sommargatan utenfor Karlstad sentrum trekker Maria Hollander i trådene i næringsklyngen Paper Province og jobber for å få fart på den skogbaserte bioøkonomien.

Noen bakgrunn fra skogbruk eller skogindustri har Hollander ikke. Men hun er en dame som liker å ha folk rundt seg, og ber så ofte hun kan venner hjem til et måltid hjemmelaget mat. Hun har dessuten erfa- ring både som gründer med egen klesbu- tikk og innen ledelse i IT-firmaet Ericsson, som etter hvert ble kjøpt opp av Tieto. Alt dette bør være egenskaper og erfaringer som kommer godt med når en skal lede en klyn- ge med over hundre medlemmer, og ofte samle næringslivsledere og gründere rundt samme bord.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 12.

SHARE