Løper elektrifiseringen fra biodrivstoff?

I fjor kom det første elektriske flyet til Norge, Alpha Electro G2, som hovedsakelig skal brukes til demonstrasjon. Og fra norske Avinor er ambisjonene klare: – «I 2040 skal all innenriks flytrafikk være elektrisk». Det sa Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til flere medier for et år siden. Foto Line Venn

Vi vet at de elektriske personbilene tar markedsandeler, men «alle» sier at «tungtransport, luft- og skipsfart vil trenge biodrivstoff». Samtidig kommer stadige nyheter om elektriske lastebiler, innenlands flyruter på el, elektriske ferjer og til og med store hybridskip. Risikerer biodrivstoff å bli en døgnflue?

TEKST: LINE VENN

Målene for personbiler er ambisiøse i Norge, men også på verdensbasis. Det norske målet er at alle personbiler som selges i 2025 skal være elektriske og mot slutten av 2018 var annenhver solgte nybil elektrisk. Med ren og relativt billig vannkraft i bunnen og politisk vilje som har gitt solide gulrøtter, har dette vært en foregangshistorie på verdensbasis. Look to Norway.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 1.

SHARE