Portrett: Industrimann med ny energi i Norske Skog

Norske Skogs nye direktør Niels Petter Wright er en miljøengasjert mann. Og i emballasjebransjen der han kommer fra, var han med å få igjennom en internasjonal standard så hovedandelen med drikkekartonger på verdensbasis nå lages av FSC-sertifisert råstoff. Foto Line Venn

Norske Skog fikk senhøstes ny direktør. Niels Petter Wright kaller seg en industrimann som tiltrekkes av forandringer og liker å få ting til å skje. Han kommer fra 10 år på toppen i emballasjeselskapet EloPak.

Siden konsernets storhetstid på 90­tal­let, har Norske Skog vokst seg mindre og mindre gjennom perioden tynget av altfor mye gjeld og uten økonomiske krefter til omstrukturering, – fram til konkursen for et drøyt år siden. Og så gjennom gjenrei­singen fra asken, da finansselskapet Ocean­ wood overtok eierskapet og Lars Sperre, som kjente prosessene godt, tok roret. Etter en innsats i en overgangsperiode, er Sperre til­ bake inni rekkene og en ny leder er hentet inn som direktør til å ta «nye» Norske Skog videre på de rette skinnene.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 3.

SHARE