Lager bokkøl av bjørkesevje

EN KANNE PER TRE: Sevjen er klar som vann, og smaken er svakt søtlig, forteller Hanne Prøis-Røhjell.

Når sevja stiger på Eidskogen, tar Tove og Thor Hesbøl, og et par av naboene med seg plastkanner, slanger og drill, og går i bjørkeskogen.

– Interessen oppsto etter at jeg hadde lest om bjørkesevje i skogtidsskrifter fra Finland og Sverige, forteller Thor Hesbøl fra Skotterud. Blant annet skulle sevjen kunne virke forebyggende på pollenallergi, og kona Tove var vant til å ta allergitabletter hele våren.

– Etter at jeg begynte å drikke bjørkesevje, har jeg ikke tatt en allergitablett, forteller hun og legger til at det foreløpig ikke foreligger forskning som dokumenterer denne effekten, men at det heller ikke utelukkes.

Dermed var bevisstheten om denne ressursen vekket.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 9

SHARE