Utfordrende korona-marked, men krone-markedet er topp

Markedsfall: Med «korona-times» på toppen, går papirmarkedet enda fortere nedover. Avispapir har jevnt falt med 5% årlig (7,5% i fjor). I år forventes rundt 20% fall. Magasinpapir har ligget på rundt 15% årlig og er det som går tråest nå. Saugbrugs holder for tiden to maskiner stengt. Her fra eier Oceanwoods John Chiangs besøk på Saugbrugs i 2017. F.v konsernsjef (den gang styreleder) Sven Ombudstvedt, Oceanwoods John Chiang, den gang konsernsjef Lars Sperre og fabrikksjef Kjell Arve Kure.

Tallene fra første kvartal som nettopp ble lagt fram, gjenspeiler ikke dagens situasjon. Etter det kom korona. Nå opplever Norske Skog en markedsnedgang på 20% og regner med å ta inn 10-15% mindre tømmer i Norge i 2020.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 5. nå.

SHARE