Skogteknikk: Rottne H-21D og F-20D

HOGSTMASKIN: Det er blant annet denne svære maskinen vi ikke får se i skogen ved Eidsvoll denne høsten. Med 8-hjuls utrustning veier den mer enn 26 tonn.

Dersom Hurdagene hadde blitt arrangert som planlagt ville Skogteknikk stilt med sitt tyngste skyts. Det vil si hogstmaskinen Rottne H-21D og den 22 tonn tunge lassbæreren Rottne F-20D.

– Det ville vært morsomt å vise fram flaggskipene, vi opplever også stor interesse for disse maskinene, sier Ole Thomas Fladby i Skogteknikk. Han forteller at Rottne ikke har kommet med noen nye modeller på en stund, men at det hele tiden gjøres mindre oppgraderinger.

– Ressursene er brukt på en vesentlig økning av produksjonskapasiteten, sier han. Og fabrikken ligger altså i et tettsted i Småland med samme navn som maskinene.

– Koronaen har ført til vanskeligheter med å få tak i enkelte komponenter, men dette gjelder alle skogsmaskinleverandørene. Vi har fortsatt en viss leveringstid, men situasjonen er bedre enn på lenge, sier Fladby.

Han synes det er synd at Hurdagene måtte utsettes. – Det hadde vært hyggelig å treffes etter gammelt. Men på den annen side blir det kanskje flere nyheter å se neste år, da er det jo Elmia Wood på forsommeren, sier Ole Thomas Fladby.

Se DEMO-video her:

SHARE