– Redd verdiene!

Skogeier Hans Aamodt (tv) og Skogbrukssjef i Drammen Oskar Næss (t.h)
FØLG MED: Skogbrukssjef i Drammen Oskar Næss (t.h) oppfordrer skogeiere i å holde skogen sin under oppsikt. Ekstremvær, for eksempel tørke, kan stresse allerede svekka trær og gjøre dem til et lett bytte for barkbillene, slik som her i skogen hos Hans Aamodt (t.v), mener han. Bak er tørkeskadet skog fra 2018. Nå redder Aamodt verdifullt tømmer fra barkbilleangrep. Foto Line Venn

– Herfra kan jeg se skogen dø minutt for minutt, sier Hans Aamodt lett humoristisk om sitt nye forslag til NRKs sakte-TV. Men så blir han alvorlig. – Det er barkbillene som tar for seg oppi lia. Se alt det tørre fra i fjor og nå er årets angrep i gang. Det er derfor naboen og jeg hogger.

Les hele saken i Norsk Skogbruk nr 7/8 her:

Les også «– Men er det granbarkbillen som har skylda?»

Les også «Bekymret i Norges bille-hotspot» om sommerens angrep

Se filmer om barkbiller fra Skogsstyrelsen her (etter avtale med Skogsstyrelsen):
– Kjenn igjen nyangrepne trær
– Hva skal du lete etter?
– Hogg rett barkbilletre
– Bekjemp med rett timing mm.

SHARE